Thuiswerken voor zzp’ers

Voor velen van ons speelt het werkende leven zich nu thuis af. Maar voor sommigen van ons is dat niet anders dan normaal. Niet alleen in de corona tijd werken zzp’ers vaak thuis. Het leven van een zzp’er speelt zich namelijk vaak niet af op kantoor. Maar hoe houd je werk en privé gescheiden? En wat zijn echte do’s en dont’s? Wij geven tips!

Creëer een aparte ruimte

Heel belangrijk en misschien voor de hand liggend: creëer een aparte ruimte waar je gaat werken. Er is niets zo verwarrend als werken in de woonkamer. Vaak ga je toch nog even het aanrecht poetsten, oh er staat nog vieze vaat, al dat stof op het kastje kan echt niet.. Ga zo maar door. Dit houd je van je werk af én is ook niet goed. Aan de andere kant is er het gevaar dat je juist langer gaat werken, omdat je toch al thuis bent en meer energie hebt. Natuurlijk kan dit één keer geen kwaad, maar let erop dat je het niet elke dag gaat doen! Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig, ook al zit je veel thuis.

Schaf goede apparatuur aan

Dit punt slaat niet alleen maar op een goede laptop of desktop, maar ook op een goed bureau en vooral een goede bureaustoel. Wat we vaak zien is dat thuiswerkers een stoel gebruiken die er leuk uitziet, maar niet voldoende steun biedt tijdens het werken. Als je hier fulltime op gaat zitten kan je last krijgen van je rug, schouders en armen. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Kies altijd voor een ergonomische bureaustoel en stel hem goed af! Ook is het aan te raden om een in hoogte verstelbaar bureau te kopen. Zo kan je er na al het zitten ook voor kiezen om even staand te werken. Last but not least is het belangrijk dat je een goede VPN service hebt. Weet je niet welke je moet kiezen? Lees dan VPN reviews over de verschillende diensten.