Twee trends die de wereld van ICT voorgoed zullen veranderen

De ICT-omgeving is constant onderhevig aan technologische ontwikkelingen die het werkveld evolueren. Als je komt te werken in de ICT, is het daarom belangrijk om je in te lezen en de meest relevante ontwikkelingen die van invloed zijn op jouw werkplek inzichtelijker te maken. In dit artikel nemen we twee globale trends met je door die de ICT-wereld voorgoed zullen veranderen. Lees dus snel verder om er achter te komen welke dit zijn!

Edge Computing

Terwijl cloud computing is doorgebroken in de mainstream en steeds meer bedrijven migreren naar een cloudoplossing, is het niet langer de opkomende technologietrend. Dat is edge wel. Edge computing is speciaal ontworpen om de latentie te omzeilen die wordt veroorzaakt door cloud computing en het verstrekken van gegevens naar een datacenter voor verwerking. Op deze manier kan edge computing worden gebruikt om tijdgevoelige gegevens te verwerken, zelfs op afgelegen locaties met beperkte connectiviteit. Als het ware kan edge computing omschreven worden als mini-datacenters. Naarmate het gebruik van Internet of Things (IoT) zal toenemen, zal edge computing ook gestaag een grotere bijdrage leveren.

Wil jij je verdiepen in de ICT-wereld en heb je de motivatie en aspiraties om verder te groeien in een uitdagend werkveld? Kijk dan eens op www.qquest.nl voor een uiteenlopend aanbod van vacatures voor leergierige toppers met én zonder werkervaring!

Kwantumcomputing

Kwantumcomputing is een vorm van computerverwerking die gebruik maakt van kwantumverschijnselen zoals superpositie en kwantumverstrengeling. Deze ingewikkelde en verbazingwekkende technologietrend heeft het vermogen om gegevens gemakkelijk op te vragen, te controleren, te analyseren en erop te reageren, ongeacht de achtergrond van de bron. Kwantumcomputers zijn vele malen sneller dan gewone computers en zullen om deze reden een enorm belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van computertechnologie. Wil jij een stempel drukken op deze nieuwe trendtechnologie, dan moet je van goeden huize komen en ervaring hebben met kwantummechanica, informatietheorie, machinaal leren, waarschijnlijkheid en lineaire algebra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *