Wat is een product configurator?

Tegenwoordig zijn er enorm veel manieren, trucjes en tools die webdevelopers inzetten om jouw website of webshop beter, efficiënter en makkelijker te laten werken. Zo zien we steeds vaker dat men een product configurator gebruikt. Een product configurator is een applicatie waarin verschillende complexe, samengestelde producten worden verwerkt om snel een offerte te genereren. Het is dus een nieuwe manier van prijsbepaling, die niet door de mens gedaan wordt, waardoor het minder foutgevoel en tijdrovend is. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Het doel van zo’n product configurator

Het doel van deze applicatie is zeer eenvoudig, maar wel enorm handig.  Het heeft namelijk als doel om de doorlooptijd van het maken van een offerte flink te verminderen. Door een product configurator kunnen verschillende mensen op hetzelfde moment een prijs berekenen. Dit kunnen dus werknemers zijn, maar ook mensen van buitenaf, zoals eindklanten, kunnen eenvoudig een offerte krijgen.

Eindgebruiker

Een groot voordeel van een product configurator is dat de eindgebruiker al voor de aankoop eenvoudig en snel een live preview van het samengestelde product kan zien. Wanneer deze eindgebruiker nog niet te vrede is, kan het product dus ook nog makkelijk worden aangepast.

Zelf een product configurator

Wil je zelf nou ook een product configurator om je website verder te helpen? Dat kan! Echter is het lastig om dit zelf te ontwerpen en daarom raad ik je aan om een webdeveloper hiervoor in te schakelen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op orange-juice.nl voor een bureau dat jou zeker een stapje verder kan helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *