Wat is een virusscanner

Virusscanner vergelijken

Als je een computer aanschaft is het erg belangrijk dat je een virusscanner er op gaat of laat installeren, maar waarom is dit zo? Je moet het zo zien dat achteraf het niet meer kan, als jij eenmaal een virus op je computer hebt dan is het lastiger om die eraf te krijgen. Maar als jij van tevoren al een virusscanner op je computer had dan was dit sowieso niet gebeurd en dat is ook wat je wilt als je net een nieuwe computer koopt. Daarom is het belangrijk om deze al meteen te installeren.

virusscanner

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten apps die op virussen scant, vaak is het lastig om te zeggen wat de beste is omdat er dus best wel veel verschillende soorten zijn. Het is bij alle virusscanners bijna zo, of tenminste de goede en professionele dat je op een gegeven moment moet gaan betalen voor de diensten die de app levert, zo moet je dan maandelijks een bedrag betalen en op die manier scant de app jouw computer consistent en elke dag. Deze apps bieden naast een virusscanner ook nog vaak extra beveiliging op je computer. Vaak is er een extra optie waarbij je ervoor kan zorgen dat je bepaalde apps met een voorafgaande pincode kan instellen, op deze manier kan niet iedereen meteen bij die specifieke app.

Informatie zoeken

Natuurlijk is het belangrijk om voordat je een virusscanner gaat downloaden dat je weet dat die goed en professioneel is, daarom moet je van te voren research gaan doen naar verschillende apps die deze diensten aanbieden. Het is erg handig om de recensies te lezen die verschillende mensen hebben geplaatst die de app gebruikt hebben, op deze manier krijg je informatie of de app goed is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *